Кошик
239 відгуків
Магазин Экотовары
+380979766376
+380
97
976-63-76
+380
50
693-75-45

Унабі (Зизифус) китайський фінік сушений, 0.5 кг

  • Немає в наявності

Ціну уточнюйте

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+38097976-63-76
  • +38050693-75-45
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Унабі (Зизифус) китайський фінік сушений, 0.5 кг
Унабі (Зизифус) китайський фінік сушений, 0.5 кгНемає в наявності
Ціну уточнюйте
+38097976-63-76
  • +38050693-75-45

Опис

Унабі – "древо життя" або китайський фінік

Цілителі східної медицини вже давно нарекли унабі «Деревом життя». Наприклад, в давнину китайські ченці і пустельників використовували в їжу тільки плоди унабі. До речі, завдяки тому, що відвар з плодів унабі має цілющі властивості при лікуванні захворювань дихальних шляхів він також отримав назву «грудна ягода». Так що, це рослина по праву можна назвати еліксиром здоров'я, оскільки його плоди цінні унікальним поєднанням мікроелементів, вітаміну С і речовин з Р-вітамінною активністю, які роблять наші судини еластичнішими. Плоди унабі успішно застосовуються в народній медицині

Лікарською сировиною служить вся рослина: і листя, і плоди, і коріння. З давніх часів лікарям відомо, що плоди унабі особливо не лише смачні, поживні і втамовують спрагу, але і усувають перевтома, шлункові, грудні і серцеві болі, а також дратівливість, підвищену нервозність, покращують загальне самопочуття і підвищують працездатність. А стародавні арабські лікарі застосовували унабі при астмі. На Кавказі свіжими і сушеними плодами унабі завжди користувалися при запальних захворюваннях органів дихання

А взагалі давно відомо, в країнах, де плоди унабі регулярно вживають в їжу, дуже рідкісні випадки захворювання гіпертонією. Тому вже сучасна медицина рекомендує з'їдати по 20 ягід унабі 3 рази в день після їжі для лікування гіпертонії. Курс лікування три місяці, можна використовувати і сушені плоди.

Відвар плодів унабі володіє безліччю цінних властивостей. Він зміцнює організм і надає тонізуючу дію; знімає кашель і запаморочення; допомагає при безсонні і болях, корисний при лікуванні недокрів'я, застосовується при порушеннях пам'яті та для профілактики склерозов.

  • У плодах унабі до 30% цукрів, до 2,5% органічних кислот, до 3,7% жирного масла, до 3 % білків, до 10% дубильних речовин.
  • Плоди унабі виділяються серед інших субтропічних культур великим вмістом аскорбінової кислоти і вітаміну Р. В плодах різних сортів рослини, кількість цього вітаміну варіюється від 0,29 до 0,95%.
  • Багато в них каротину, тіаміну, рибофлавіну, нікотинової та фолієвої кислоти, токоферолів, катехінів.
  • Плоди містять до 3% пектину, який виводить з організму солі ртуті, свинцю, міді, бактеріальних токсинів і радіоактивних ізотопів.
  • У плодах унабі багато мінеральних речовин і мікроелементів (калій, кальцій, фосфор, магній, залізо).
  • Плоди унабі відновлюють сили після важких інфекційних захворювань.
  • Плоди унабі призначають при хворобах шлунка, при запальних захворюваннях нирок і сечового міхура, виразковому стоматиті та ін. запальних захворюваннях ротової порожнини.
  • Плоди унабі рекомендують при токсикозі під час вагітності, а також дають годуючим матерям як засіб для посилення лактації.
  • Плоди унабі є хорошим засобом для зниження артеріального тиску. Походить номализация кров'яного тиску, знижується рівень холестерину в крові, зникають болі в області голови і серця.
  • Відвар листя, кори і гілок має антибактеріальну і бактеріостатичною дією. Тому його використовують для лікування гнійних ран, абсцесів, при гастриті, туберкульозному лімфаденіті, кістковому туберкульозі, туберкульозі шкіри та очей і як сечогінний засіб.
  • Відвар з сушених плодів унабі як протикашльовий і протизапальний засіб широко застосовується при бронхіті, задишці, коклюші, запамороченні
  • Відвар коренів унабі показаний для посилення росту волосся у дітей і як засіб проти їх випадання у дорослих. Голову миють на ніч. Волосся не витирають насухо.
  • Плоди унабі приємні на смак (кисло-солодкі, солодкі або дуже солодкі) і в сушеному вигляді вони можуть зберігатися протягом року, набуваючи особливого тонкий аромат. Ну а так як в сушеному вигляді плоди унабі нагадують фінік, його ще називають «китайський фінік». Чому китайська? Тому що, в дикорослому вигляді він має широкий ареал – від Китаю на сході до Середземномор'я на заході. А за кількістю дерев китайський фінік займає в Північному Китаї друге місце після груші.

Інформація для замовлення

  • Ціна: Ціну уточнюйте