Кошик
244 відгуків
Магазин Экотовары
+380979766376
+380
97
976-63-76
+380
50
693-75-45

Пластівці амаранту 150 г

  • Немає в наявності

57 грн.

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+38097976-63-76
  • +38050693-75-45
  • День Години роботи Перерва
    Понеділок 10:00 — 19:00
    Вівторок 10:00 — 19:00
    Середа 10:00 — 19:00
    Четвер 10:00 — 19:00
    Пʼятниця 10:00 — 19:00
    Субота 10:00 — 14:00
    Неділя Вихідний

    * Час вказаний для регіону: Украина, Львів

  • +38097976-63-76
    +38050693-75-45
    Плотникова Наталья
    УкраїнаЛьвівська областьЛьвівКуліша 14
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Пластівці амаранту 150 г
Пластівці амаранту 150 гНемає в наявності
57 грн.
+38097976-63-76
  • +38050693-75-45

Опис

КРАЇНА ПОХОДЖЕННЯ :ІНДІЯ.

Пластівці амаранту,готові до вживання.

Користь амаранту:

Однорічна трав'яниста рослина амарант (Amarаnthus) або щириця налічує понад 65 підвидів і відноситься до сімейства Амарантових. Зовнішній вид амаранту яскравий і незвичайний, як і личить тропічних видів рослин. Стебло амаранту товстий і стійкий, листя витягнуті, рослина цвіте яскравими бордовими або малиновими суцвіттями у формі довгих звисаючих частин. Міжнародна продовольча комісія при ООН назвала рослина "культурою XXI століття", однак смакові і корисні властивості амаранту відомі людству протягом століть.

Свою оригінальну назву амарант отримав завдяки грецькому слову Αμάρανθος, що в дослівної перекладі означає "квітка, який не в'яне". Назва відображає виняткові властивості амаранту. Після збору врожаю, рослина здатна протягом 4 місяців зберігати свої споживчі характеристики. В народі за виняткові властивості амарант називають "зимовим другом людини". В наших широтах амарант найбільш відомий під назвами щириця, котячий хвіст, бархатник, півнячий гребінець або аксамитник. Батьківщиною амаранту вважається регіон Південної Америки.

В Європу насіння амаранту потрапили завдяки іспанським конкістадорам. Стародавні племена інків та ацтеків вважали амарант важливою культурою і виготовляли з насіння рослини борошно. Хлібобулочні вироби з амаранту довгий час входили в основу раціону стародавніх жителів американського континенту. Амарант вважали таким же важливим продуктом харчування, як і боби, кукурудзу або пшеницю. Амарант досі називають "пшеницею ацтеків і хлібом інків".

Склад амаранту

Користь амаранту була відома з давніх часів, однак лише в XX столітті вчені змогли досконало вивчити хімічний склад рослини. У складі амаранту міститься велика кількість вітамінів і біологічно активних сполук природного походження. Приміром, у складі амаранту міститься до 16 % природного білка, який збагачений незамінною для людського організму амінокислоту лізин. Амарант перевершує пшеницю та інші злакові культури за вмістом насичених жирних кислот. Крім того, листя і стебла рослини містять 18 стеролів, величезна кількість вітамінів С, Е і В, а також флавоноїди.

Користь амаранту

Польза амаранта настолько очевидна, что жители американского континента, а так же стран Юго-Восточной Азии и Китая изготавливают более 30 наименований продовольственных продуктов из растения. Мука, хлеб, макаронные изделия, чипсы, кексы, вафли и бисквиты, напитки и детское питание, все это лишь верхушка айсберга. Амарант ценится за химический состав растения, в котором идеально сбалансированы витаминно-минеральная и питательная составляющие. Все составные части амаранта употребляют в пищу. Из семян растения изготавливают муку и целебное амарантовое масло, которое активно применяют в медицине.

Калорійність амаранту 371 кКал

Інформація для замовлення

  • Ціна: 57 грн.