Кошик
239 відгуків
Магазин Экотовары
+380979766376
+380
97
976-63-76
+380
50
693-75-45

Водорості Комбу від 50 г

  • Немає в наявності

від 45 грн.

Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн.

+38097976-63-76
  • +38050693-75-45
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за рахунок покупця
Водорості Комбу від 50 г
Водорості Комбу від 50 гНемає в наявності
від 45 грн.
+38097976-63-76
  • +38050693-75-45

Опис

Водорості комбу входить в перелік ламинариевой групи, яку дозволяється використовувати в їжу. Вирощують її в Японії, причому близько 90% видобувають штучним шляхом. Зовні комбу являє собою велику водорість бурого кольору (див. фото), яка у довжину може досягати до 20 м, а ширина при цьому становить 30 див.

Водорості комбу являє собою рослина бурого кольору, яке виростає на глибині п'ять метрів. Комбу має досить великий розмір, листи цієї водорості можуть досягати сорока метрів в довжину і сорока сантиметрів у ширину. Найчастіше комбу росте в північних морях Азії, а також у водоймах Південної Африки і Австралії. У деяких країнах навчилися культивувати цей вид водорості, але основні поставки комбу найчастіше йдуть з острова Хоккайдо.

Перша згадка про вжиття водорості комбу в їжу датується 797 роком нашої ери. Спочатку продукт вживали в свіжому вигляді, але до 1340 році був винайдений спосіб сушіння водорості, завдяки чому стало можливим зберігати її набагато довше. З цієї причини незабаром були налагоджені поставки з області Тохоку, де вперше почали вживати комбу в їжу, в Осаку, яка була комерційним центром Японії. Звідти водорості транспортувалися в інші міста і країни.

Спосіб виготовлення комбу досить простий. Спочатку водорості витягують на поверхню і розкладають на спеціальних підставках, на яких комбу висихають деякий час під сонячними променями. Після цього відбувається поділ водорості на дві частини, верхня з яких відрізняється значно меншим вмістом корисних компонентів, але є більш м'якою і приємною на смак. Її зазвичай вживають у сирому вигляді або додають в салати, при цьому не піддаючи термічній обробці. Нижня частина комбу більш товста і жорстка, містить безліч мікроелементів і вітамінів. Її вживають виключно в сушеному або маринованому вигляді.

Корисні властивості комбу

зав'язані в пачку водорості комбуКористь водорості комбу полягає в наявності великої кількості йоду, який особливо важливий для роботи щитовидної залози. Ще вона живить клітини і допомагає виводити шкідливі речовини з організму. Вона зміцнює імунітет і завдяки наявності білка служить продуктом, який бореться з процесами старіння.

У великій кількості у водорості комбу міститься кальцій і магній – мінерали, що важливі для зміцнення кісткової тканини і суглобів.

Корисні властивості цього продукту полягають ще й у тому, що він володіє високою поживністю.

Містить комбу вітаміни групи В, які важливі для обміну речовин і для нервової системи.

До складу водорості входить рослинна клітковина, яка очищає шлунок і позитивно позначається на діяльності травної системи.

Є в цій рослині залізо, яке поліпшує склад крові, а також аскорбінова кислота і вітамін А. Комбу допомагає нормалізувати тиск, а також вона протистоїть закупорці судин.

Водорості комбу є низькокалорійним продуктом, який можна їсти, не боячись за свою фігуру.

Вред водоросль комбу может принести при обнаружении индивидуальной непереносимости продукта, а потому ее употребление в пищу противопоказано при аллергических реакциях. Отказаться от данного продукта стоит тем людям, у которых наблюдается избыток йода в организме. Кроме того, ограничение на употребление комбу есть у беременных и кормящих женщин.

Секреты приготовления

У приготуванні даного продукту є деякі секрети. Так, якщо ви використовуєте сухі водорості комбу, то немає необхідності протирати серветкою або мити, щоб видалити білий наліт. Він являє собою природний глутамат натрію, за який цінується морське рослина. Перед приготуванням рекомендується вимочити водорість в теплій воді. Після того як вона размочится і збільшиться в розмірі, її можна подрібнювати і використовувати для приготування обраної страви.

Зазвичай комбу ріжуть на довгі смужки, які в довжину можуть досягати до 15 см, а ширина близько 3-х див. Їх перев'язують в один пучок, а потім варять до готовності.

Інформація для замовлення

  • Ціна: від 45 грн.